Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Athen » Severdigheter » Akropolis

Akropolis i Athen

Akropolis i Athen - Foto: Gaute NordvikAkropolis i Athen
Foto: Gaute Nordvik

Akropolis er ett av verdens viktigste monumenter og et symbol på gresk kultur og Athen. Akropolis som er godt synlig fra store deler av storbyen, ligger på en høyde vel 150 meter over havet. Akropolis kom på UNESCO sin verdensarvsliste i 1987.

Parthenon på Akropolis i Athen - Foto: Gaute NordvikParthenon på Akropolis i Athen - Foto: Gaute NordvikPropyleene - Foto: Gaute NordvikPropyleeneErekhtheion - Foto: Gaute NordvikErekhtheionHerod-Atticus - Foto: Gaute NordvikHerod-AtticusDionysos-teateret - Foto: Gaute NordvikDionysos-teateret

På Akropolis ligger flere kjente byggverk, men det er det berømte Parthenon som ofte blir forbundet med Akropolis.

Propyleene
Når du har kjempet deg opp de siste trappetrinnene til Akropolis blir du møtt av den storslagne inngangsporten Propyleene. Porten Propyleene ble tegnet av arkitekten Mnesicles, og ble påbegynt 437 f.Kr. og avsluttet i 432 f. Kr.

Parthenon
Parthenon ble oppført i det fjerde århundre f.Kr. Tempelet som er den viktigste bygningen fra det klassiske Hellas, er viet til Athens skytsgudinne Athene. Parthenon er i dag et viktig symbol på det gamle Hellas og demokratiet i Athen.

Erekththeion
Erekththeion ligger på nordsiden av Akropolis, og er kjent for sitt vakre men litt uvanlige design. Tempelet ble som Parthenon bygget i det fjerde århundre f.Kr., og arkitekten kan ha vært Mnesikles ( Arkitekten bak Propyleene).

Herod Atticus
Herod Atticus er et godt bevart friluftsteater som du passerer på din vei opp til Akropolis. Teatret ble bygget i år 161 e.Kr som et minnesmerke over konen til Herodes Atticus, en gresk retoriker fra en velstående familie.

Dionysos-teateret
Dionysos-teateret er det eldste av de greske teatrene. Det var her det antikke drama oppsto. Teateret som ligger ved foten av Akropolis, hadde sine første oppsetninger så tidlig som på 600-tallet f.Kr.


Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook