Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Athen » Severdigheter

Severdigheter i Athen

Det finnes en rekke severdigheter i Athen. Her presenterer vi et utvalg av noen av de du bør få med deg.

Parthenon på Akropolis - Foto: Gaute Nordvik

Akropolis

Akropolis er ett av verdens viktigste monumenter og et symbol på gresk kultur og Athen. Akropolis som er godt synlig fra store deler av storbyen, ligger på en høyde vel 150 meter over havet. Akropolis kom på UNESCO sin verdensarvsliste i 1987.


Areopagos i Athen - Foto: Gaute Nordvik

Areopagos

Areopagos (Ares’ høyde) er en liten høyde som ligger flott til like ved Akropolis i Athen. Areopagos ble i eldre tider brukt som den viktigste domstolen i mordsaker.
Athens nasjonale observatorium - Foto: Gaute Nordvik

Athens nasjonale observatorium

Athens nasjonale observatorium sitt første forskningsbygg ligger på en høyde i bydelen Thissio i Athen. Det godt synlige observatoriet fra 1846 er oppført i nyklassisistisk stil.


Attalosstoaen - Foto: Gaute Nordvik

Attalosstoaen

Attalosstoaen ligger i Athens agora, like i nærheten av Akropolis. Den avlange bygningen med sine karakteristiske søyler og åpne byggestil er typisk for greske stoaer som ofte var tilknyttet offentlige samlingssteder.


Den romerske agora - Foto: Gaute Nordvik

Den romerske agora

Den romerske agora ved foten av Akropolis i gamlebyen Plaka er et av flere steder i Athen hvor du kan betrakte ruiner fra den romerske perioden.
Hadrians bue i Athen - Foto: Gaute Nordvik

Hadrians bue

Hadrians bue ligger like ved ruinene etter Zevs-tempelet i Athen. Buen ble reist i begynnelsen av andre århundre e.Kr. for å hedre den romerske keiseren Hadrian.
Hefaisteion i Athen - Foto: Gaute Nordvik

Hefaisteion

Hefaisteion i Athen er det best bevarte tempelet fra antikken i Hellas. Det doriske tempelet fra vel 449 f.Kr. ligger i den gamle Agoraen på nordvestsiden av Akropolis.
Lycabetis-høyden i Athen - Foto: Gaute Nordvik

Lycabetis-høyden

Lycabetis-høyden som er godt synlig fra det meste av Athen, er med sine 277 meter det høyeste punktet i storbyen. På toppen kan du nyte en fantastisk utsikt over Athen og omliggende områder.Nasjonalparken i Athen - Foto: Gaute Nordvik

Nasjonalparken og Zappeion

Nasjonalparken midt i Athen er et kjærkomment grønt tilfluktssted for grekere som ønsker seg vekk fra trafikk og eksos. Parken på over femten hektar ligger rett bak det greske parlamentet og fortsetter sørover til Zappeion.Panathenske stadion i Athen - Foto: Gaute Nordvik

Panathenske stadion

Den verdensberømte Panathenske stadion (Panathinaiko) i Athen var tilholdssted for verdens første olympiske leker i moderne tid.
Parlamentsbygningen i Athen - Foto: Gaute Nordvik

Parlamentsbygningen og Syntagmaplassen

Det greske parlamentet ligger i parlamentsbygningen i ene enden av Syntagmaplassen, som er den viktigste plassen i Athen og Hellas og flittig brukt til blant annet politiske demonstrasjoner.Zevs-tempelet med Akropolis i bakgrunnen til høyre - Foto: Gaute Nordvik

Zevs-tempelet

Zevs-tempelet i Athen ligger sørøst for Akropolis, rett ved Hadrians bue. Det var Hadrian som fikk tempelet ferdigstilt i 129 e.Kr. etter at det hadde stått uferdig siden byggestarten i 515 f.Kr.
Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook