Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Berlin » Parker » Lustgarten

Lustgarten

Lustgarten med Altes Museum i bakgrunnen - Foto: Gaute NordvikLustgarten med Altes Museum i bakgrunnen
Foto: Gaute Nordvik

Lustgarten ligger på Museumsinsel i Berlin. Parken hørte opprinnelig til Berliner Stadtschloss, og har vært gjenstand for en rekke forandringer. Lustgarten har blitt brukt både til kjøkkenhage og paradeplass, og har i den seinere tid blitt brukt som offentlig park og vært blant annet en populær møteplass for demonstrasjoner.

Lustgarten. Foto: Gaute NordvikBerliner Dom ved Lustgarten. Foto: Gaute Nordvik

Lustgarten ble i det 16. århundre utviklet som kjøkkenhage for Berliner Stadtschloss. Etter alle ødeleggelsene som følge av 30-årskrigen gikk hele Berlin gjennom en gedigen forandring. Lustgarten ble anlagt som et parkanlegg med statuer og fontener, og fikk sitt nåværende navn. I tiden etterpå har parken blitt forandret og fjernet ved en rekke anledninger.

Lustgarten i dag
Under Hitler ble Lustgarten asfaltert for å bedre kunne brukes som et samlingspunkt for massemønstringer. Etter gjenforeningen av Tyskland i 1991 kom det et økende press for å få tilbake parken. I 1998 startet arbeidet med å restaurere Lustgarten, som i dag igjen fremstår som et flott parkanlegg med fontener i sentrum av Berlin.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook