Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Berlin » Severdigheter » Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz. Foto: Gaute NordvikPotsdamer Platz. Foto: Gaute Nordvik

Potsdamer Platz er et eksempel på den omfattende utbygging som foregikk i Berlin i årene etter murens fall. Den totale forandringen av området, som under den kalde krigen hørte til dødsstripen er forbløffende. Potsdamer Platz blir i dag kalt Berlins nye ansikt utad. Her finner du en rekke eksempler på moderne arkitektur, der høye skyskrapere i ulike fasonger er med på å gi området et urbant preg.

Potsdamer Platz. Foto: Gaute Nordvik Uteservering på Potsdamer Platz

Litt historie om Potsdamer Platz
Potsdamer Platz var et av de travleste trafikk-knutepunkter i Europa med banker, hoteller, utesteder, butikker, kinoer og teatre i umiddelbar nærhet av plassen. Potsdamer Platz som ligger i hjertet av Berlin i krysset mellom fem av de travlsete gatene, ble under 2. verdenskrig lagt fullstendig i grus. Etter krigen ble området delt i to mellom Øst- og Vest-Berlin. Og mye av plassen ble liggende langs den såkalte dødsstripen.

Etter murens fall
Etter at Berlinmurens fall i 1989 ble Potsdamer Platz med sin sentrale lokalisering i sentrum av Berlin igjen et ettertraktet sted, og myndighetene delte området i fire som de solgte til kommersielle interesser. Da de omfattende byggearbeidene pågikk var Potsdamer Platz den største byggeplassen i Europa. De to største delene av området gikk til Daimler-Chrysler og Sony. Sony har nå sitt europeiske hovedkvarter her i det nye Sony Center.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook