Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Berlin » Severdigheter » Berlinmuren

Berlinmuren

Berlinmuren. Foto: Gaute NordvikRester av Berlinmuren i Niederkirchnerstrasse— Foto: Gaute Nordvik

Berlinmuren ble et symbol på den kalde krigen. Muren som delte Berlin ble påbegynt i 1961, og var et effektivt middel for øst-tyske myndigheter for å hindre avhopping til vesten. Berlinmuren ble først revet i slutten av 1989.

Avhopping til Vesten
Berlinmuren ble det viktigste våpenet i kampen for å hindre avhopping til vesten for øst-tyske myndigheter. I perioden fra 1949—1962 flyktet 2,5 millioner mennesker fra øst til vest. Dette ble en stor trussel for det kommunistiske regime. De økonomiske og politiske konsekvensene ved at høyt utdannete mennesker rømte Øst-Berlin var store. Etter at muren kom på plass forandret dette seg drastisk. Fra 1962—1989 klarte kun 5 000 mennesker å flykte Øst-Berlin.

Friluftsutstilling langs restene av Berlinmuren i Niederkirchnerstrasse. Foto: Gaute NordvikFriluftsutstilling i Niederkirchnerstrasse langs restene av Berlinmuren

Restene av Berlinmuren
Det er ikke mye av muren som fremdeles finnes i Berlin. I Niederkirchnerstrasse finnes det i dag et 200-meter langt stykke av Berlinmuren. Denne resten er bevart for å vise det tidligere skillet mellom øst og vest, og er i dag beskyttet som et viktig historisk monument. Langs restene av muren finnes i dag en utendørsutstilling med bilder og tekst fra murens historie.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Adresse: Niederkirchnerstraße 8, 10963 Berlin

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook