Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Kraków

Kraków

Kraków er en vakker storby ved elven Wisla i den sørlige delen av Polen. Storbyen som er tatt opp på UNESCOs verdensarvliste, er en av de flotteste og best bevarte kulturskattene i Europa.

Mariakirken ved Markedsplasssen i Kraków - Foto: Gaute Nordvik Mariakirken ved Markedsplasssen i Kraków
Foto: Gaute Nordvik

Kraków var hovedstad i Polen frem til 1609 da Warszawa overtok, men byen er fremdeles kulturhovedstad og landets ledende sentrum for kunst, kultur og vitenskap.

Kraków er en av de eldste byene i Polen, og har en historie som strekker seg tilbake til 600-tallet. Byen er nest størst i landet, og den eneste storbyen som kom relativt uskadd unna andre verdenskrig. Så her kan du ta foten fatt og nyte synsinntrykkene fra en by som fremdeles har mange av karakteristikaene den hadde i middelalderen.

Katedralen på Wawel-høyden i Kraków - Foto: Gaute NordvikKatedralen på Wawel-høyden
Foto: Gaute Nordvik

Som Polens kulturhovedstad har Kraków en rekke museer og andre attraksjoner du kan besøke på din storbyferie hit.

I storbyen finner du en gamleby med en rekke severdigheter som markedsplassen med sin karakteristiske markedshall og som er omgitt av flotte middealderbygninger og Mariakirken, som er kjent for sitt vakre interiør. Lengst sør i gamlebyen i Kraków finner du Wawel-høyden med slottet og katedralen.

Oversikt: Severdigheter i Kraków

Oversikt: Museer i Kraków

Kazimierz – den jødiske bydelen
Kazimierz – den jødiske bydelen i Kraków - Foto: Gaute NordvikKazimierz er en historisk bydel i Kraków, som er kjent for det store jødiske samfunnet som eksisterte her fra 1300-tallet og frem til andre verdenskrigs Holocaust.

Mariakirken
Mariakirken i Kraków - Foto: Gaute NordvikMariakirken er en vakker katedral i sentrum av Kraków. Den vakre gotiske kirken er med sin høyde på åttito meter et velkjent landemerke i storbyen.

Markedsplassen
Markedsplassen i Kraków - Foto: Gaute NordvikMarkedsplassen (Rynek Główny) ligger i Krakóws gamleby, og er den største middelaldermarkedsplassen i Europa med sine vel 40 000 kvadratmeter.

Rådhustårnet
Rådhustårnet i Kraków - Foto: Gaute NordvikRådhustårnet står høyreist og sjarmerende litt på skakke i hjertet av gamlebyen i Kraków. Ryktene skal ha det til at det sytti meter høye tårnet lener litt til ene side på grunn av en kraftig vind i 1703.

Saltgruven i Wieliczka utenfor Kraków
Saltgruven i Wieliczka utenfor Kraków - Foto: Gaute NordvikSaltgruven i Wieliczka ligger en kort kjøretur utenfor Kraków. Den imponerende salgruven er i dag Polens største turistattraksjon med sitt vakre saltlandskap langt under jordens overflate.

Wawel – Kongeslottet og katedralen
Wawel – Kongeslottet og katedralen i Kraków - Foto: Gaute NordvikWawel er en høyde i Kraków som ofte omtales som Polens svar på Akropolis i Athen. Wawel-høyden med Kongeslottet og katedralen har stor symbolsk verdi for det polske folk, og er et viktig sted for nasjonens identitet.

Alt fra rimelig overnatting til luksus blant utvalget av hoteller i Kraków. Her finner du en reiseguide til Kraków, samt bestilling av hoteller, flybilletter og leiebil. Søk og finn en billig storbyferie til til Kraków i dag.

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook