Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Kraków » Severdigheter

Severdigheter i Kraków

Det finnes en rekke severdigheter i Kraków. Her presenterer vi et utvalg av noen av de du bør få med deg.

Kazimierz – den jødiske bydelen i Kraków - Foto: Gaute Nordvik

Kazimierz

Kazimierz er en historisk bydel i Kraków, som er kjent for det store jødiske samfunnet som eksisterte her fra 1300-tallet og frem til andre verdenskrigs Holocaust.


Mariakirken i Kraków - Foto: Gaute Nordvik

Mariakirken

Mariakirken er en vakker katedral i sentrum av Kraków. Den vakre gotiske kirken er med sin høyde på åttito meter et velkjent landemerke i storbyen.


Markedsplassen i Kraków - Foto: Gaute Nordvik

Markedsplassen

Markedsplassen (Rynek Główny) ligger i Krakóws gamleby, og er den største middelaldermarkedsplassen i Europa med sine vel 40 000 kvadratmeter.


Rådhustårnet i Kraków - Foto: Gaute Nordvik

Rådhustårnet

Rådhustårnet står høyreist og sjarmerende litt på skakke i hjertet av gamlebyen i Kraków. Ryktene skal ha det til at det sytti meter høye tårnet lener litt til ene side på grunn av en kraftig vind i 1703.Wawel – Kongeslottet og katedralen i Kraków - Foto: Gaute Nordvik

Wawel – Kongeslottet og katedralen

Wawel er en høyde i Kraków som ofte omtales som Polens svar på Akropolis i Athen. Wawel-høyden med Kongeslottet og katedralen har stor symbolsk verdi for det polske folk, og er et viktig sted for nasjonens identitet.


Saltgruven i Wieliczka utenfor Kraków - Foto: Gaute Nordvik

Saltgruven i Wieliczka

Saltgruven i Wieliczka ligger en kort kjøretur utenfor Kraków. Den imponerende salgruven er i dag Polens største turistattraksjon med sitt vakre saltlandskap langt under jordens overflate.


Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook