Logo: Storbytur.no - Guider til din storbyferie
Storbyferie » Kraków » Severdigheter » Saltgruven Wieliczka

Saltgruven Wieliczka

Inngangsbygningen til salgruven utenfor Kraków - Foto: Gaute NordvikInngangsbygningen til salgruven utenfor Kraków - Foto: Gaute Nordvik

Saltgruven i Wieliczka ligger en kort kjøretur utenfor Kraków. Den imponerende salgruven er i dag Polens største turistattraksjon med sitt vakre saltlandskap langt under jordens overflate.

To av en mengde uthogde statuer i gruvegangene - Foto: Gaute NordvikTo av en mengde uthogde statuer i gruvegangene - Foto: Gaute Nordvik

Saltgruven i Wieliczka er tatt opp på UNESCO sin liste over verdens kulturarver, og du skjønner fort hvorfor når du besøker gruven. Som gjest blir du fraktet i en trang heis mer enn fire hundre trappetrinn ned til ett av gruvens mange nivåer. Herfra blir du guidet videre gjennom til tider trange og lave gruvepassasjer, og uten en guide ville det være fort gjort å gå seg vill i de mer enn tretti mil lange gangene.

På din vei får du se utstillinger av hvordan arbeidet ble utført i tidligere tider, en mengde statuer og andre uthogde verker – alle i salt selvfølgelig, og med en overflate som kan minne mye om marmor. I slutten av den guidete turen kommer du til det mest imponerende skuet, nemlig St. Kingas kapell. Hele kapellet er hogd ut i salt, noe som nærmest kan virke for utrolig til å være sant.

  • Mer informasjon og lokalisering
  • Saltgruven i Wieliczka ligger vel tretten kilometer sørøst for Kraków.
St. Kingas kapell - Foto: Gaute Nordvik

Sitemap Om oss Kontakt oss Informasjonskapsler og personvern Opphavsrett Storbytur.no © 2006–2023
Følg oss på Facebook